Bij LogoDebut starten we met je logo.

Wat is het stappenplan bij het ontwerpen van je logo? Hoe pak je het maken van een nieuw logo precies aan? Ontdek hier hoe we te werk gaan en wat je precies ontvangt.


Een creatieve opdracht begint bij een creatieve briefing

Na bevestiging van je opdracht sturen we je de creatieve briefing toe. Deze uitgebreide en gerichte vragenlijst staat ons én jou toe de creatieve directie van je nieuwe merk te bepalen. Door onze jarenlange ervaring weten we ook heel goed welke vragen te stellen.

Het is interessant om te weten dat een creatieve briefing niet vastomlijnd zijn moet en mee met je merk groeit. Ze is wel steeds onze gids tijdens een ontwerptraject.


We creëren unieke logo concepten

Op basis van je creatieve briefing gaan wij aan de slag. We verkennen minimaal 4 unieke ideeën, gespreid over meerdere concepten, waarbij we zowel jouw als onze voorkeursoplossing verkennen. Is onze creativiteit aangewakkerd? Reken dan op varianten.

We stellen onze concepten altijd voor in een hoge-resolutie PDF (zonder watermerk) op een goed te printen A4, vergezeld van een avatar-versie (een icoon-versie, bijv. voor gebruik in social media) en het precieze kleurpalet.

Maakt een nieuw logo deel uit van een merk? Verwacht je dan ook aan zogeheten mock-ups waarbij we je logo in een real-life toepassingen weergeven.


We verkennen je favorieten tijdens revisieronden

Tijdens revisie- of correctierondes verkennen en verfijnen we je favoriete concepten. Een revisieronde is veelal van toepassing op een ingreep binnen typografie, kleur of compositie. Het idee, de insteek, is gevonden en tijdens een revisie is er ruimte om dieper te gaan.


Tot je tevreden bent

Het proces van revisie en creatie herhaalt zich tot je tevreden bent. En dan slaan we nagel op de kop.

Of? Wat als je niet tevreden bent? Bij LogoDebut dragen we klanttevredenheid hoog in het vaandel. We blijven verkennen tot je nieuwe logo helemaal naar wens is.


Je nieuwe logo in kleur, mono en grijs in alle voorname bestandsformaten

Bij oplevering sturen we je je nieuwe logo toe in kleur, monotoon en grijswaarden in alle voorname bestandsformaten (waaronder EPS, het absolute bronbestand van je logo waaruit alle overige versies ontstaan.) Onze handige huisstijlgids licht alle precieze toepassingen toe.


Een gids bij je logo

Elk logo van LogoDebut wordt vergezeld van een handige huisstijlgids. In dit document lichten we het precieze gebruik toe (in vorm van do’s en do not’s) en geven we je vakkundige uitleg bij bestandsformaten, kleurprofielen en toepassingen binnen je merk en huisstijl. Het eindresultaat is een prachtig ontworpen (en goed gedocumenteerd) logo in alle gangbare bestandsformaten (zoals EPS, PNG en SVG) in meerdere kleurpaletten voor papier en scherm.


Van je logo naar je merk

Bij LogoDebut kan je beroep doen op alle creatieve disciplines. Wij gaan graag aan de slag voor je met het ontwerp van je visitekaartjes, huisstijl en website. Want bij LogoDebut maken we je merk.

Start nu je opdracht